Remie op het schoolplein.
Remie op het schoolplein.

Conciërge Remie neemt afscheid van basisschool Het Speleon

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Na ruim 30 jaar neemt conciërge Remie Hermes afscheid van basisschool Het Speleon in Uden. Morgen is zijn laatste werkdag. "Wat ik het meest ga missen? Alles!"

Wanneer we Remie treffen, is hij zijn rondje aan het maken op het beachvolleybalveld naast de school. "Even wat opruimen hier en daar", zegt hij. Al sinds 1990 loopt hij als conciërge rond op de Udense basisschool. "Ik ben eigenlijk timmerman van beroep, maar werken op deze school met alle kinderen om me heen is toch wel erg leuk. Het is heel afwisselend, ik doe van alles wat. Elke dag is weer een nieuw hoofdstuk." Hoewel hij met pensioen gaat, is hij niet van plan om stil te gaan zitten. "Ik kom na de zomervakantie no wel één dag in de week hier om een en ander te doen. Stilzitten is niks voor mij. Ik ga waarschijnlijk ook veel fietsen met mijn vrouw, bij m'n zoon werken, en nog veel meer."

Goeie goedzak
Wat hij het meest gaat missen, weet hij niet. "Alles. Ik ben iemand die altijd vooruit wil, werken en klaarstaat. Ik werk mijn lijstje af met opdrachten die ik krijg. Als de mensen maar tevreden zijn, dan ben ik dat ook. Ze noemen me wel eens een 'goeie goedzak'." Dat zijn collega's en de kinderen de altijd goed gehumeurde conciërge gaan missen, is in ieder geval duidelijk. Zoals directeur Luc Schouten mooi verwoordt: "Hij is geen onderdeel meer van het meubilair, hij ís het meubilair!"

Meer berichten