De leerlingen komen respectievelijk uit Uden, Zeeland, Nistelrode, Veghel, Uden en Sint-Oedenrode.
De leerlingen komen respectievelijk uit Uden, Zeeland, Nistelrode, Veghel, Uden en Sint-Oedenrode. (Foto: )

Fioretti-leerlingen winnen vier jaar op rij OMO-prijs

  •   keer gelezen   Onderwijs

VEGHEL | Jaarlijks reikt Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) prijzen uit aan leerlingen die een verdienstelijk profiel-, sector- of praktijkwerkstuk hebben gemaakt. Voor het vierde jaar op rij behaalde de afdeling praktijkonderwijs van het Fioretti College uit Veghel de eerste plaats in de categorie OMO-praktijkwerkstukprijs. Ditmaal voor het project ‘De Wintermoestuin’.

Leerlingen Emma, Stijn, Mike, Teoman, Stef, Jean en docent Chris Kersten ontvingen op 25 juni op het OMO-bureau in Tilburg de hoofdprijs van duizend euro projectgeld en een prachtig juryrapport uit handen van bestuursvoorzitter Jos Kusters.

Lol
De jury was lovend en schreef onder andere het volgende: “Wat een compleet pakket. Samenwerken, zaaien, oogsten, bewustzijn, uitnodigen, koken, serveren en ga zo maar door. Dit project is door jullie enthousiasme uitmuntend geslaagd. Het beeldmateriaal is geweldig en laat uitstekend zien wat jullie project inhoudt. Als iedereen zo bewust omgaat met voedsel dan zal de wereld geen honger meer kennen. Naast dat jullie zoveel geleerd hebben is het ook duidelijk te zien dat jullie enorm veel lol hebben gehad. Een dikke pluim voor jullie allemaal."

Enthousiasme
Op het Fioretti College zijn ze trots op het resultaat van de leerlingen. "Wij feliciteren onze leerlingen, hun ouders, hun begeleider Chris Kersten, de afdeling praktijkonderwijs én het Fioretti College met deze prachtige prestatie. Bijzonder dat de eerste prijs vier jaar op rij naar dezelfde school gaat. Dat zegt iets over het enthousiasme, de werkijver en de creativiteit van alle betrokkenen", laat de Veghelse middelbare school weten.

Meer berichten