Paul werd donderdag flink verrast tijdens zijn afscheidsfeest.
Paul werd donderdag flink verrast tijdens zijn afscheidsfeest.

Directeur Camelot neemt afscheid van onderwijs

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Paul Bouw, directeur van basisschool Camelot, zegt het onderwijs na 43 jaar gedag. Vorige week donderdag kreeg hij van zijn collega's en leerlingen een waardig afscheid.

Zijn kantoor staat een paar dagen na zijn afscheid nog vol met allerlei creaties die speciaal voor hem werden gemaakt. "Het was een fantastische dag", blikt Paul enthousiast terug. "Het schoolplein was prachtig versierd en de kinderen gaven hele mooie optredens. De sfeer, gemoedelijkheid en aandacht en respect voor elkaar die ik donderdag zag, passen enorm goed bij Camelot."

Betrokkenheid
Paul begon 43 jaar geleden in het onderwijs op de openbare school de Striemel in Uden. In 1990 vertrok hij naar de nog op te richten school de Uilenspiegel in Boekel, waar hij als directeur het ervaringsgerichte onderwijs op de kaart zette. "In deze vorm van onderwijs neemt betrokkenheid een belangrijk plek in. Als je als kind iets doet wat je écht leuk vindt en wat bij je niveau past, raak je snel betrokken. Je moet kinderen uitdagen in een rijke leeromgeving, zorgen dat ze op hun eigen niveau kunnen werken en dat de sfeer op school goed is." Allerlei dingen die hij bij Camelot zo goed mogelijk tot uitvoering heeft gebracht, de school waar hij in 2001 ook al directeur was. In de tussentijd was hij nog zo'n 6 jaar werkzaam bij OBS Mettegeupel in Oss, maar keerde in 2014 weer terug als directeur van Camelot. "De cirkel is dus weer rond. De afgelopen twee jaar heb ik me vooral beziggehouden met het nieuwe schoolgebouw, dat als het goed is aan het begin van het schooljaar 2021 klaar is."

Missen
Na 62 jaar iedere dag naar school te zijn gegaan, als kind, als onderwijzer en als directeur, zal zijn pensioen wel even wennen worden. "Ik heb nog geen idee wat de toekomst zal brengen. Ik vind dat eerlijk gezegd spannender dan mijn taken hier achter te laten. We hebben een heel professioneel team en Angela van Dinther is een hele goede opvolgster. Ik ga met een gerust hart weg, maar zal het contact met de kinderen en collega's wel erg missen."

Meer berichten