<p>Suus, Julia, Florian en Lis zamelen lege flessen in. Het statiegeld doneren ze aan het project.</p>

Suus, Julia, Florian en Lis zamelen lege flessen in. Het statiegeld doneren ze aan het project.

Kinderen in actie voor nieuw speelplein De Vlonder

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Eind februari gaat de eerste schop de grond in voor een groener en uitdagender speelplein op Kindcentrum De Vlonder. Om het volledige droomplan te kunnen realiseren, zijn kinderen, ouders enthousiast aan de slag met diverse acties om geld in te zamelen.

Het geheel verharde en kale speelplein van Kindcentrum De Vlonder is hoognodig aan vervanging toe. Een werkgroep van ouders en teamleden heeft een groen speelplein ontworpen met ruimte voor sport-spel, natuur-beleven en chill-challenge. Ook komt er een buitenklas. Dit ontwerp past bij de wensen van kinderen en die van het kindcentrum gericht op samen spelen, gezond bewegen en ontdekken.

Droomplan
Met trots deelde de werkgroep dit droomplan voor het speelplein bij de start van dit nieuwe kalenderjaar. “In tijden dat we elkaar niet fysiek op school of op de opvang treffen, is het maar wat fijn om samen naar iets moois toe te leven”, aldus Suzette Brants, directeur van Kindcentrum De Vlonder. “Eind februari 2021 starten we al met de aanleg van de groene basis van het plan. Die is mogelijk gemaakt door inleg van eigen middelen, een bijdrage van het Udenfonds, de gemeente Uden en het Prins Bernardfonds. Daar zijn we ze zeer dankbaar voor.”

Helpende handen
Om het volledige droomplan te kunnen realiseren is er nog meer nodig, juist voor de speelvoorzieningen die het voor de kinderen uitdagend maken. Daarvoor doet de school een beroep op helpende handen van ouders, mogelijke bijdragen van bedrijven en acties van kinderen. “Het droomplan zorgt voor een positieve vibe onder kinderen en hun ouders. Dat blijkt onder meer uit het enthousiasme waarmee kinderen direct acties zijn gestart. We hebben alle kinderen uitgedaagd zelf acties te organiseren, zoals heitje voor karweitje, showen van eigen talent, bakken van iets lekkers of lege flessen verzamelen. We geven de kinderen mee rekening te houden met de coronamaatregelen. Ze zoeken elkaar na hun schoolwerk spontaan op om acties voor te breiden en uit te voeren”, vertelt Brants. “Soms helpen ouders actief mee.”

Verbondenheid
Ook al treffen de kinderen, medewerkers en ouders elkaar niet live op het kindcentrum, ze vinden elkaar vlot en er is een mooie vorm van verbondenheid. Omdat het plein ook toegankelijk is voor alle kinderen buiten openingstijden en er goede contacten zijn met de buurt, verwacht Brants vanuit die hoek ook hulp. “Zo krijgt wijk Hoeven er een mooi groen speelplein bij.”

Doneren
Wil je het plan inzien, meer informatie of bijdragen aan het project? Bezoek dan de website waarop je kunt doneren: www.geef.nl/nl/doel/speelplein-kc-de-vlonder/over-ons.

Meer berichten