Crowdfundingsactie moet Kindcentrum Mellepark helpen aan droomschoolplein

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Na de zomervakantie wordt het gezamenlijke gebouw van OBS Camelot, Basisschool de Palster, Kanteel Kinderopvang en Unik Orthopedagogische dagopvang in gebruik genomen op Ontmoetingspark Mellepark. De eerste werkzaamheden voor de inrichting van de buitenruimte zijn onlangs gestart. Om alle wensen voor die buitenruimte waar te maken, is er een crowdfunding opgestart.

In gesprek met kinderen, de teams van de scholen, de kinderopvang en ouders is er nagedacht over de wensen voor het nieuwe schoolplein en speelbos. Kinderen hebben in gesprekken met behulp van tekeningen aangegeven wat zij graag willen doen op het plein. Alle wensen en eisen van de kinderen en de teams hebben een plaats gekregen in het ontwerp voor het schoolplein. Kinderen hebben aangegeven vooral graag samen te willen spelen. Op het entreeplein is ruimte om met karren te rijden, te glijden, buiten les te krijgen en op te treden op een heus buitenpodium. In het speelbos is ruimte voor avontuurlijk spelen in een natuurlijke omgeving. Naast ruimte voor buiten spelen en leren zal er volop ruimte zijn voor ontmoeting tussen jong en oud, ontmoetingen en samen spelen met vriendjes van de andere school, ontmoetingen met de mensen van het inpandige wijkgebouw en bewoners in de wijk.

Duurzame inrichting
Ook is gedacht aan hergebruik van regenwater. Zo worden toiletten met regenwater doorgespoeld en komt er een waterspeelplaats waarbij het regenwater naar de omliggende vijvers loopt. In het speelbos zal ruimte zijn voor natuurlijk spelen, biodiverse planten en bomen. In een buitenlokaal zal les worden gegeven over natuur, maar ook vakken als taal, rekenen en creatieve vakken.

Crowdfunding
De besturen, OBS Camelot, Basisschool de Palster, Kinderopvang Kanteel en Gemeente Uden zorgen voor een groot deel van de financiering van het nieuwe schoolplein. Ook is er aanvullende subsidie aangevraagd voor extra budget. Maar dit is nog niet voldoende om alle wensen uit te laten voeren. Om dit voor elkaar te krijgen is veel geld nodig. Zodra het weer kan, willen de scholen een inzamelingsactie gaan organiseren met de kinderen van de scholen. Hierover wordt de omgeving geïnformeerd via nieuwsbrieven. De opbrengst hiervan zal ook ten goede komen van de inrichting van het schoolplein en speelbos. Ook is er een speciale crowdfunding website gelanceerd. Via dit online platform kan iedereen die wil een donatie doen voor de inrichting van het schoolplein. Ook ondernemers zullen worden gevraagd een bijdrage te doen. Doneren kan via http://www.crowdfundingvoornatuur.nl/mellepark.

Meer berichten