Foto: Henk Lunenburg

Juf Christien Cornelissen viert 40-jarig jubileum op de Tandem

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Voordat de kinderen van groep 8 uitgezwaaid konden worden, was afgelopen donderdag nog een belangrijke gebeurtenis dat gevierd moest worden op SBO de Tandem in Uden. Kleuterjuf Christien staat namelijk al 40 jaar voor de klas.

Christien Cornelissen begon als invalskracht op de school voor speciaal onderwijs De Klimop in Uden. Mijnheer van Stokkom, de oprichter van deze school, was heel blij met haar komst en Christien was blij met haar vaste aanstelling. Later werd De Klimop samengevoegd met De Plataan en kreeg de naam Tandem, dat nu weer een onderdeel is van Kiem. “Ik heb aan alle groepen les gegeven behalve groep 8”, vertelt de juf. “De kleuters hebben een speciaal plekje in haar hart.” In de loop der jaren heeft ze diverse veranderingen meegemaakt in het onderwijs, steeds opnieuw begon ze vol optimisme aan het nieuwe schooljaar. “Het is voor mij het allerbelangrijkste dat de kinderen zich prettig en veilig voelen en zelfvertrouwen kunnen opbouwen.”

In het zonnetje
Op donderdag 22 juli vierde ze samen met haar man, hun kinderen, haar collega’s en alle kinderen van de school haar 40-jarig jubileum. De dag begon met een bezoekje aan alle klassen. Met haar man Hennie bracht ze een bezoekje aan alle klassen en eindigde bij ‘haar’ kleuters. Zij mochten als eerste naar de frietkar voor een patatje met een snack. Als toetje trakteerde Juf Christien alle kinderen van de school op een ijsje. Na de middag werd Christien door haar collega’s in het zonnetje gezet en dat begon met een mooie speech van haar directeur Lieke. Ook deden drie collega’s Helga, Mark en Marion, een leuk stukje voor haar. Christien heeft erg genoten van de hele dag. “Voor ik echt met pensioen ga, kom ik nog 1 jaar één dag per week lesgeven. Daarna hoop ik met Hennie te gaan rondtoeren met de camper.” Christien en Hennie zijn nu 11 jaar getrouwd, hebben samen vier kinderen en drie kleinkinderen.

Meer berichten