<p>Tijdens de informatieavond vertellen docenten alles over de diverse brugklassen.&nbsp;</p>

Tijdens de informatieavond vertellen docenten alles over de diverse brugklassen. 

(Foto: )

Informatieavonden Udens College voor groep 8

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Vanaf eind november organiseert het Udens College drie informatieavonden voor groep 8-leerlingen en hun ouders. De coaches en docenten zouden iedereen uiteraard graag in de school ontvangen, maar vanwege de coronasituatie zijn de avonden online. Ook op die manier komen de groep 8-ers en ouders veel te weten over de brugklassen en het onderwijs op het Udens College.

Er is een avond van de sector havo/vwo op 29 november, van de sector vmbo op 2 december en van de vrijeschoolstroom Waldorf Uden op 7 december. Op de website www.udenscollege.nl kunnen ouders en leerlingen zich voor de avonden aanmelden.

Brugklassen, ook theoretisch/havo en gymnasium
Tijdens de informatieavond vertellen docenten alles over de diverse brugklassen. Zo zijn er de klassen gymnasium, vwo-projecten en de combinatiebrugklassen havo/vwo, vmbo theoretisch/havo en vmbo basis/kader. Er is ook een brugklas Waldorf Uden. De meeste brugklassen duren twee jaar zodat een leerling de tijd heeft om te kijken wat het beste bij hem of haar past. Na die periode zijn er geen combinatieklassen meer en gaat een leerling verder op bijvoorbeeld op de havo of het vwo, op vmbo theoretisch of vmbo kader.

Iedere leerling een coach
Ook horen leerlingen en ouders meer over het vernieuwende onderwijs van de sectoren havo/vwo en vmbo. Een belangrijk onderdeel is coaching: “Iedere leerling heeft een eigen coach met wie hij wekelijks een individueel gesprek heeft”, licht Miel Smits toe, afdelingsdirecteur onderbouw havo/vwo. “Dat kan gaan over ‘hoe kan ik mijn werk het beste plannen’ of ‘hoe voel ik me in de klas’ of ‘wat vind ik leuk om te doen’.” Daarnaast heeft de klas ook een paar keer per week coaching met de hele klas. “Hierbij praten leerlingen en de coach over allerlei onderwerpen rond leven, leren en werken”, vertelt Jean-Louis van der Veen, afdelingsdirecteur onderbouw vmbo. “De coach is ook een aanspreekpunt voor de ouders.”

Waldorf Uden
Dit schooljaar is de vrijeschool Waldorf Uden gestart als nieuwe tak van het Udens College. “Via het onderwijs van Waldorf leren leerlingen met hoofd, hart en handen”, legt Mark van den Elzen uit, coördinator Waldorf Uden. “Er is veel ruimte voor creatieve vakken, zoals drama, muziek, zang, danstaal, tekenen, textielbewerking en edelsmeden. Daarnaast starten leerlingen iedere dag met periodeonderwijs waarbij ze voor enkele weken in een thema worden ondergedompeld.” Waldorf Uden biedt onderwijs op de niveaus vmbo-t, havo en vwo.

Aanmelden informatieavond
Meer weten? Ouders en leerlingen kunnen zich aanmelden voor de online informatieavonden op de website van de school: www.udenscollege.nl. Bij het kopje groep 8 staat ook meer informatie over de andere activiteiten voor groep 7 en 8.

Meer berichten