Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Fairplay prijs voor De Vlieger na Schoolsport Olympiade

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | De groep 7-leerlingen van basisschool De Vlieger werden vrijdag verrast met de Fairplay prijs van de Schoolsport Olympiade die donderdag plaatsvond. De organisatie vond dat deze groep zich gedurende de dag het sportiefst heeft gedragen. De kinderen waren heel blij dat ze hun prijs, een schaal en bijbehorende taart, hadden gewonnen.

Het was donderdag alweer de 33e Schoolsport Olympiade die Stichting Schoolsport Uden organiseerde. Na 2 jaar mochten de huidige leerlingen van groep 7 van de basisscholen uit Uden Volkel en Odiliapeel eindelijk ook de Schoolsport Olympiade ervaren. De sportdag vond plaats in en rondom het atletiekstadion en de hockeyvelden van Uden en werd traditiegetrouw vooraf gegaan door het aansteken van het Olympische vuur. De Vlieger, die ook de vorige editie al de Fairplay winnaar was, mocht de fakkel overhandigen aan wethouder van den Broek.

Hoosbui
Na de officiële opening gingen alle leerlingen vanaf 09.15 uur de sportieve strijd aan met elkaar. In drie ronden werken ze allerhande sportonderdelen af, zoals een sport- en spelcircuit, atletiek, volleybal, voetbal, handbal, honkbal tennis en waterpolo. Halverwege de derde ronde maakte een hoosbui met onweer een einde aan de sportieve dag.

Uitslag 
Omdat de dag door het slechte weer gestaakt moest worden, en er dus geen feestelijke afsluiting was, wisten de scholen donderdag nog niet wie er gewonnen had. Daarom ging de organisatie vrijdag langs de groepen om het feestelijke nieuws te vertellen.  De uitslag is berekend met alle gegevens die de organisatie tot dan toe had. De Cirkel ontving de ‘prestatieprijs’, voor groep die het beste heeft gepresteerd. De Vlieger ging er met de Fairplay prijs vandoor. Camelot eindigde als tweede en ‘t Centrum als derde.

Foto’s: Henk Lunenburg

Meer berichten