Emoties bij bouwvergunning nieuwe school

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN - Jos van Zutphen, directeur van basisschool 't Mulderke, was helemaal overdonderd toen de afsluiting van de kerstviering plots werd onderbroken. Wethouder Mirjam van den Brand kwam hem verrassen met de bouwvergunning voor de nieuwe basisschool, of liever gezegd speelleercentrum, De Wijde Wereld in Uden-Zuid.

[image=160559]

Hij heeft er dan ook lang op moeten wachten. In 2003 kwam Van Zutphen al met de plannen voor een nieuwe basisschool in Uden-Zuid met een compleet niet concept. Zeven jaar later volgt dan eindelijk de bouwvergunning. Hij kon enkele tranen nauwelijks bedwingen. "Ja, dit is een emotioneel moment. Ik keek al elke week in het Udens Weekblad of de bouwvergunning erbij stond. Ik wist dat ie onderhand moest komen. Toch schrok ik. Ik dacht al, wat doet al die pers hier voor een kerstviering."
Net voordat Van Zutphen zijn leerlingen van 't Mulderke ballonnen met kerstboodschappen het luchtruim wilde laten kiezen, werd hij prompt onderbroken. Wethouder Mirjam van den Brand betrad ook de tafeltennistafel waarop Van Zutphen stond en overhandigde hem symbolisch een speelgoedgraafmachine, plus een dik pak met dossiers, een gedeelte van de totale bouwvergunning. "Jos van Zutphen is iemand met een visie die weet wat kinderen nu en in de toekomst nodig hebben", aldus de wethouder. Jos van Zutphen verwacht nu dat in april of mei van 2011 gestart kan worden met de bouw. "Dan moet de school in augustus 2012 klaar zijn.

[image=160560]
Meer berichten