'Wij gaan voor 120.000 stenen'

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN – Sarah van Hugte (15) en Lotte Alofs (17) zijn al maanden bezig met de voorbereidingen, die moeten resulteren in 120.000 vallende steentjes. Als dat lukt verscherpt het Udens College donderdagmiddag het eigen record dat staat op 103.000 stenen. Domino Day is terug van weggeweest.

[image=159747]

Jarenlang was het een traditie om tijdens de Kerstactie het Nederlands scholierenrecord vallende dominostenen te verbeteren. Vorig jaar was er geen Domino Day op het Udens College. Dit jaar pakten Lotte en Sarah, beiden uit 5vwo, de handschoen weer op. “We gaan voor 120.000 stenen. De meeste steentjes hadden we al op school en zojuist is de laatste lading binnengekomen”, vertelt Lotte.
Er komt nogal wat kijken bij zo’n recordpoging. “Wij zijn er al twee maanden mee bezig. Notaris regelen, sponsoren werven, steentjes zoeken, noem het maar op”, aldus Sarah. “Het thema van deze Domino Day is ‘wereld’. Fay van Breugel en Sarah van Haandel hebben mooie ontwerpen gemaakt. Het geheel wordt een grote wereldbol, met elementen uit verschillende landen. Zo hebben we een hamburger, de Eiffeltoren, een pinguin, een kangoeroe, Machu Pichu, piramides en de Chinese muur.”
Samen met 25 andere leerlingen zijn Lotte en Sarah dinsdagmiddag begonnen met het bouwen. Woensdagnacht gaan we door en dan moet het donderdagmiddag gereed zijn. Dan gaat namelijk de eerste steen om. Degene die het minst moe is, mag op het laatst de beveiligingen weghalen.”
Publiek is donderdagmiddag welkom, maar mag uiteraard de gymzaal met de stenen niet betreden. De zaal is rondom ook goed zichtbaar door de ramen. De organisatie van Domino Day kan nog sponsoren gebruiken. Die kunnen zich melden via dominoucday@live.nl.
Meer berichten