Toine Kruijssen wint Gouden Steunpilaar 2010

  •   keer gelezen   Onderwijs
VEGHEL – “Ik vind het helemaal super!”, vertelt een razend enthousiaste Toine Kruijssen. Gisteren won de medewerker van het Zwijsen College de Gouden Steunpilaar 2010 in de categorie voortgezet onderwijs.

[image=156236]

“Het loopt hier al de hele dag storm”, vertelt de Heeschenaar. Hij is vandaag gewoon weer aan het werk in de mediatheek. “Leerlingen zijn hartstikke enthousiast. Ze komen ook allemaal taart vragen. Helaas is dit geen doen. Als ik alleen al de onderbouw hierop moet trakteren dan moet ik voor zevenhonderd leerlingen taart halen en ben ik drie maanden salaris kwijt”, grapt de winnaar.
Toine mag zich het komende jaar dé onderwijsondersteuner van het voortgezet onderwijs noemen. Hij is studiehuisbegeleider en ict-onderwijsassistent. Zijn collega’s gaven Toine op voor de verkiezingen. Uiteindelijk bleven er landelijk drie genomineerden over. Hier kon ongeveer tien dagen lang opgestemd worden en totaal werd dit 8648 keer gedaan.
Hoeveel stemmen Toine heeft gekregen weet hij niet. “In ieder geval genoeg om te winnen! Het is echt een hele ervaring om mee te maken en ik vind het kei leuk.” De winnaar reisde met vijf leerlingen, een directielid en een afdelingsleider af naar het Congres van de Onderwijsondersteuner. De Gouden Steunpilaar wordt jaarlijks uitgereikt aan leden van het onderwijsondersteunend personeel. Het is een initiatief van CNV Onderwijs en Onderwijs Prima. Tijdens de feestelijke bijeenkomst gisteren moesten de leerlingen een stukje voordragen. Ook de onderwijsondersteuner zelf moest een presentatie geven.
“Toen bekend was dat ik de winnaar was, werd ik meteen geïnterviewd. Ook moest ik een speech houden. Dat was allemaal wel even wennen, want dat doe ik normaal niet.”
Toine nam uiteindelijk een glazen troffee en een vakantiecheque ter waarde van vijfhonderd euro mee naar huis. Hij is iedereen die op hem gestemd heeft dankbaar en heeft er dan ook geen ander woord dan ‘super’ voor.
Meer berichten