Netwerkschool is nog in ontwikkeling

  •   keer gelezen   Onderwijs
BOXMEER – Voorlopig richt MBO College De Maasvallei geen Vakcollege zorg op voor leerlingen onder de zestien. Het MBO College begint in klooster Elsendael in Boxmeer wel een Netwerkschool gericht op zorg voor studenten met een VO-diploma. De precieze invulling van het vijfjarig project dat vanaf augustus ingaat, krijgt nog vorm.

Woordvoerster Helma Meeussen van De Maasvallei vertelt dat het onderwijs er anders uit gaat zien: “Om praktijkgericht onderwijs te bieden, is de Netwerkschool twaalf uur per dag en vijftig in plaats van veertig weken geopend. Daarnaast wordt er gewerkt met modulair en online-onderwijs. Studenten krijgen een persoonlijke begeleider toegewezen, kunnen hun individuele wensen uitspreken en mogen in overleg vakantiedagen aanvragen.”

[image=144875]

Wat de extra aandacht voor praktijkleren en de intensivering van de samenwerking met instellingen in de praktijk betekent voor bijvoorbeeld het aantal stage-uren of de begeleiding van studenten is nog niet duidelijk. “Met partners als Maasziekenhuis Pantein en Dichterbij zijn we in overleg voor definitievere uitwerkingen van de Netwerkschool”, vertelt Meeussen, “absoluut zeker is dat we in de toekomst meer specifieke zorgopleidingen gaan realiseren.” De Health Campus Boxmeer is daarbij volgens Meeussen een uitkomst: “Deze geeft een uitgesproken kans de student nog beter op te leiden in de praktijk. Met als doel een goede zorgdienstverlening voor de gehele regio.” Meer info: www.mbo2010.nl.
Meer berichten