Geslaagde metaalstudenten willen meer

  •   keer gelezen   Onderwijs
VEGHEL – Achtentwintig leerlingen van de Stichting Metaal Opleidingen (SMO) hebben afgelopen donderdag hun vakdiploma ontvangen. De opleiding is een samenwerking tussen SMO, ROC De Leijgraaf en verschillende bedrijven. Opvallend is dat 22 van de 28 geslaagden verder wil: zij kiezen voor een studie op een hoger niveau.

[image=142794]

SMO is een alweer 20 jaar bestaand initiatief van het regionale bedrijfsleven. Leerlingen leidt leerlingen op een specifieke, vooral praktijkgerichte wijze door hun opleiding. Ze komen in een bedrijfssimulatie terecht, waarbij rekening gehouden wordt met de aanleg van de individuele leerling en de wensen van het leerbedrijf. Tachtig metaalbedrijven uit de regio’s Veghel, Uden en Oss zijn aangesloten bij de stichting. Zij maken gebruik van SMO om hun BBL-leerlingen (beroeps- begeleidende- leerweg) een gedegen opleiding te bieden.
Het slagingspercentage van de opleiding ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Opvallend is verder dat alle geslaagden inmiddels een baan hebben gevonden bij hun leerbedrijf of een van de andere aangesloten bedrijven. Voor het komende opleidingsjaar zijn alweer een kleine dertig nieuwe leerlingen aangemeld.
Meer berichten