Fiorettiduo grijpt net naast OMO-prijs

  •   keer gelezen   Onderwijs
VEGHEL – Ze waren er dichtbij, maar grepen nét naast de hoofdprijs: Joris de Haas en Wouter Vermeulen, beiden uit Son en Breugel. De studenten aan het Fioretti College waren in strijd om de OMO-prijs voor vmbo-leerwegen.

[image=142158]

De jury van de wedstrijd is op zoek naar het beste sectorwerkstuk en de grote praktische opdracht. Het is de achtste keer dat OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) deze wedstrijd organiseerde. Leerlingen van het vmbo kunnen met opdrachten aantonen hoe ze er in slagen om vaardigheden toe te passen, te plannen en informatie te verwerven en te verwerken.
De raad van bestuur van OMO reikte de prijzen donderdagmiddag uit. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst, waar ook familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden bij aanwezig waren. Zij zagen dat Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en van de jury, de winnaars het podium opriep. Joris de Haas en Wouter Vermeulen studenten economie & techniek, gooiden hoge ogen met hun werkstuk ‘alcohol’, maar moesten de hoogste eer laten aan Iris van de Mortel van het Varendonck College (Someren/Asten). Niettemin hebben Wouter en Joris een eervolle vermelding én € 400,- gewonnen met hun deelname. Als beoordelingscriteria golden de mate van toespitsing op vervolgopleiding en/of beroep; het uitstijgen boven de gegeven opdracht; de wijze en vormgeving van de presentatie, onder andere de mate van originaliteit.

[image=142159]
Meer berichten