Groot filmgala op Udens College

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN - Voor de tweede keer deze week zat een bomvolle aula op het vmbo in Uden gekluisterd aan het grote televisiescherm. Ditmaal niet om de verrichtingen van Oranje op het WK te volgen. De leerlingen uit het tweede jaar van de ArtXpress klassen presenteerden hun films. Speciaal voor deze gelegenheid hadden de leerlingen zich in stijlvolle galakleding gestoken.

[image=141317]

De drie ArtXpress klassen van het Udens College hebben de afgelopen maanden, onder leiding van docente Janneke Corssmit, hard gewerkt aan het maken van een speelfilm. De resultaten, drie prachtige films, werden dinsdagavond in de aula gepresenteerd aan familie, vrienden, kennisen en medewerkers van de school. "De opdracht was om een film te maken naar aanleiding van een boek of een verkorte versie van een bestaande speelfilm", vertelt Janneke Corssmit. En zo maakte klas T2e de film 'Mzzlmeiden', gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Marion van Coolwijk. De auteur was gisteravond hoogstpersoonlijk aanwezig om de eerste verfilming van haar boek te zien. Ze kwam op uitnodiging van de betreffende klas. "Mijn boek wordt ook echt verfilmd. Ik sprak er deze week met de regisseur over. We bespraken een moeilijke scène. Nou, ik heb hier gezien hoe het moet!", aldus Van Coolwijk.
De twee andere klassen presenteerden de films Bratz en Wildchild. De leerlingen, overwegend meiden, hadden goed nagedacht over de presentatie. Aan het begin betraden ze, als bij een echte filmpremière, in stijlvolle avondjurken. De presentatie was in handen van leerling Zjos Dekker, die ook de regie in handen had van Mzzlmeiden.
De film was het laatste grote project van ArtXpress. Want het Udens College heeft, tot verdriet van de leerlingen én leerkrachten, geen themaklassen meer in het derde en vierde leerjaar.
Meer berichten