Nominatie UC voor Shell Young Technical Award

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN – Een team van vier vmbo-scholieren van het Udens College vertegenwoordigt de regio Noord-Brabant in de strijd om de landelijke Shell Young Technical Award. Door de creativiteit en het technische inzicht van de enthousiaste scholieren volbrachten zij de opdracht om oude apparaten om te toveren tot een technisch kunstwerk. Met trots presenteren zij ‘UC Technical Team’.

[image=139965]

Het team is met hun uitvinding ‘UC Technical Team’ een van de 10 genomineerde teams in Nederland die kansmaken op de Shell Young Technical Award. De genomineerden werden woensdag uit 80 inzendingen gekozen door de vakkundige jury bestaande uit Marja Zonnevylle (Site Manager Shell Technology Centre Amsterdam), Rob van Hattum (inhoudelijk directeur science center NEMO) en Wim Pijbes (directeur Rijksmuseum).
“Het was bijzonder lastig om een keuze te maken uit de vele inzendingen want alle teams hebben alles uit de kast gehaald om een creatief, technisch kunstwerk te maken. Het is fantastisch om te zien hoe vindingrijk middelbare scholieren zijn. Bovendien tonen de kunstwerken hoe leuk ze het vinden om met techniek bezig te zijn,” aldus de jury.
Het team presenteert en demonstreert, samen met de andere genomineerde teams, het bewegende kunstwerk tijdens de wedstrijddag op 23 juni in science center NEMO in Amsterdam. De jury beoordeelt de genomineerde kunstwerken en deelt twee prijzen uit. Het team met de mooiste, best functionerende en creatiefste uitvinding wint de Shell Young Technical Award. De winnaars gaan bovendien op studiereis naar het Cité des Sciences in Parijs, het grootste wetenschapsmuseum van Europa. Het team met het meest innovatieve idee wint de originaliteitsprijs en brengt een bezoek aan het Museum Jean Tinguely in Zwitserland, waar van schroot vervaardigde installaties met bewegende onderdelen tentoongesteld zijn. Omdat de Shell Young Technical Award dit jaar haar vijfjarig jubileum viert, staat de genomineerden op 23 juni een spectaculaire act te wachten.
Een derde winnaar wordt gekozen door het publiek. Via www.shellyoungtechnicalaward.nl en www.sevendays.nl kan gestemd worden op de genomineerden. Onder de stemmers worden tien proefabonnementen van 7Days en vier vrijkaarten voor science center NEMO verloot.
De wedstrijd is een samenwerking tussen Shell Nederland en science center NEMO, waarbij leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden uitgedaagd uit oude apparaten een bewegend, technisch kunstwerk te maken. Met de award geeft Shell uiting aan haar inzet om de belangstelling voor techniek onder jongeren te vergroten. Science center NEMO biedt naast wedstrijden, lesmateriaal en onderwijsprojecten, de grootste interactieve leeromgeving op het gebied van wetenschap en technologie in Nederland. Shell Young Technical Award viert dit jaar haar vijfjarig jubileum.

Meer berichten