Filmfestival voor brugklassers UC

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN - De brugklassers van het Udens College havo/vwo hebben aanstaande vrijdag 23 januari een speciale dag tijdens de proefwerkweek. Vijf leerlingen van 5 havo hebben voor de driehonderd eerstejaars het Scholierenfilmfestival georganiseerd.

[image=84016]

De vijf leerlingen hingen dinsdag in gala-outfit de poster op in de aula van het Udens College. “Wij organiseren dit festival in opdracht van het vak CKV (cultureel kunstzinnige vorming). We zijn vanaf oktober met de voorbereiding gestart”, vertelt een van eindexamenleerlingen. “Het was een leuke ervaring. Ik wil misschien na de havo evenementenorganisatie studeren, dus ik kon met dit festival kijken of het me bevalt”, zegt een ander meisje.
Vrijdag wordt het festival officieel geopend.De brugklassers worden opgedeeld in twee groepen. De ene groep gaat naar Take Ten om daar vier films te bekijken. De andere groep volgt allerlei workshops op school, zoals camera-acting. De leerlingen organiseren het festival samen met Stichting Stimulus en Stichting C. Mevrouw Huisman - De Bie van Stichting Stimulus: “Wij wilden iets organiseren met de jeugd en dan kom je snel op het UC uit! Zo krijgen scholieren ervaring in het organiseren van evenementen.”
Meer berichten