Workshops en films kijken tijdens festival

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN – De brugklassers van het Udens College havo/vwo hoefden op vrijdag geen proefwerken te maken, terwijl het wel toetsweek was. Vijfdeklassers hadden een filmfestival georganiseerd voor de eersteklassers. De hele dag waren er activiteiten op het gebied van film op het Udens College en bij Take Ten.

[image=84371]

Vrijdagochtend werd het festival officieel geopend door de vijf leerlingen uit vijf havo die het evenement organiseerden. Daarna werden de driehonderd brugklassers opgesplitst in twee groepen. De ene groep ging naar Take Ten om daar vier films te bekijken en de andere groep volgde workshops op het Udens College. ’s Middags werd er gewisseld.

Workshops

“Het thema van deze dag is ‘Moedig en Dapper’ en voor de workshops moeten jullie ook echt lef tonen”, vertelde een van de organisatoren aan de brugklassers. En dat was ook wel zo. In de gymzaal werd de workshop movie figthing gegeven door een gastdocent. Eerst waren de elf brugklassers nog wat verlegen, maar daarna deden ze allemaal hun best bij de opdrachten waarbij ze leerden hoe er wordt gevochten in films en wat de kunst is van het vallen.
In een ander lokaal werd de workshop klei-animatie gegeven. De jongeren bedachten een kort filmpje op papier en daarna maakten ze het filmpje met klei. Dit werd vervolgens gefilmd.
Dit is de tweede keer dat het filmfestival wordt gehouden. Het doel is om leerlingen meer te leren over film. Onder andere Stichting Stimulus, Stichting C en Take Ten werkten mee aan dit project.
Meer berichten