Jan Bluyssenschool schenkt geld aan Kika

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN - Tijdens de kerstmarkt op woensdagavond 17 december was het een gezellige drukte op de Jan Bluyssenschool. De kinderen, leerkrachten en ouderraad hadden hun uiterste best gedaan om de markt zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit gegeven en de huis-aan-huisfolder zorgden er voor dat de toestroom van belangstellenden enorm was.

[image=86617]

Wekenlang hadden de kinderen allerlei kerstwerkjes gemaakt en deze spullen stonden prachtig uitgestald in de lokalen en gangen van de school. Ook buiten op de speelplaats was het erg sfeervol. In verschillende kraampjes werd, uiteraard tegen betaling, chocomel, glühwein en saté verkocht. Op het buitenpodium was een levende kerststal. Vuurkorven en stemmige muziek maakten de sfeer compleet. Verspreid door de hele school vertoonden kinderen hun kunsten op verschillende muziekinstrumenten. Een hoed, pet of kistje op de grond gaf aan dat er wel voor betaald moest worden.
Binnen anderhalf uur was nagenoeg alles verkocht. De kraampjes leeg en het grote schilderij per opbod geveild. De grote vraag was nu: Wat had dit allemaal opgebracht? Deze kerstmarkt was natuurlijk niet voor niets gehouden. Uiteindelijk was het de bedoeling om zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting Kika. De stichting Kika zet zich in op het gebied van kinderkanker, gericht op minder strijd en pijn, meer genezing en een hogere kwaliteit van het leven op latere leeftijd. Het tellen van het geld is altijd een spannende gebeurtenis en de opbrengst verraste iedereen. Maar liefst 1818,18 euro kwam er in het laatje. Dit prachtige bedrag werd op woensdag 11 februari overgedragen aan Kika.
Meer berichten