'Meer uitgaansgelegenheden voor 16-jarigen'

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN - ‘De gemeente Uden moet zich inzetten om meer uitgaansgelegenheden voor 16-jarigen te creëren’. Dat was één van de stellingen die dinsdag in de Raadzaal aan bod kwam tijdens de Wegwijsdag.

[image=93800]

“De Pul is geen discotheek, maar meer voor concerten, terwijl de Bongo Beach slechts af en toe open is voor jongeren vanaf 16 jaar”, zo stelt een vwo-leerlinge. “Na sluiting van de Morgenzon in Zeeland is er in Uden veel animo voor een dergelijke discotheek”, stelde een andere leerling. De aanwezige vertegenwoordigers van de politiek leken daar wel brood in te zien. “Maar de gemeente moet zich niet opstellen als horecaondernemer”, antwoordde Spencer Zeegers. Ellen Alofs was het daar mee eens. Wel stelde ze: “wanneer er een ondernemer komt die iets nieuws wil opzetten of zijn bestaande zaak wil aanpassen, dan willen wij daar aan meewerken.” Robert van den Berg riep horecaondernemend Uden op om de jeugd die na de sluiting van de Morgenzon vrij is gekomen naar Uden te halen.
Naast stellingen over verkeersveiligheid en sportvoorzieningen was er door de leerlingen de verrassende stelling ingebracht ‘dat Uden groener moet worden’. Het ‘luisterpubliek’ kwam pas echt los bij het stellen van de open vragen. Zo wilde een leerling weten of de Johan Cruyffcourt er nou komt. Wethouder Marcel Delhez, aanwezig op de publieke tribune, liet weten dat volgende week het besluit door B&W genomen wordt en de aanleg dit jaar van start gaat. Op de vraag waarom de gymzaal aan de Mr. van Coothstraat nog niet gesloopt is, kon geen eenduidig antwoord gegeven worden door de politieke afvaardiging in de Raadzaal. “Nu zie je ook waarom de gemeente geen horecagelegenheid moet starten”, aldus Spencer Zeegers. “Dan moet je veel te lang wachten op je drankje.”
Meer berichten