De Leijgraaf wint ROC The Game

  •   keer gelezen   Onderwijs
VEGHEL – ROC de Leijgraaf uit Veghel is winnaar geworden van ROC The Game. Dat maakte minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu woensdag bekend. De school mag zich het komend jaar het duurzaamste ROC noemen. De afgelopen maanden hebben honderden studenten van zes mbo-scholen zich ingezet voor een duurzame leefomgeving.

[image=119522]

1500 Mbo’ers, verdeeld over zes ROC’s, hebben zich sinds september ingezet voor duurzaamheid in hun eigen leefomgeving. Ze zijn thuis milieubewust bezig geweest en volgden workshops. Ook hield een selecte groep studenten, het Game Team, zich een week lang bezig met een intensieve opdracht. Het Game Team van De Leijgraaf boog zich, naar aanleiding van een vraag van de gemeente Veghel, over het zwerfafvalprobleem. Het advies: een supermarkt in school openen zodat jongeren niet meer naar de supermarkt gaan en op de weg terug naar school hun afval op de grond gooien.
De Veghelse studenten maakten tevens een filmpje: Newkids on the Leijgraaf. Hierin maken jongeren met een taakstraf de omgeving van de school schoon. Andere jongeren gooien hun troep op de grond, maar zodra een jongen over zijn eigen troep valt, ziet hij in dat hij fout is geweest en helpt met opruimen.
Het Game Team maakte een goede indruk op de jury. Jurylid Bernice Notenboom: “Het Game Team was erg betrokken en nam de opdrachten erg serieus; ze wilden echt iets doen aan het zwerfafvalprobleem. Ze hebben concrete en realistische oplossingen aangedragen.”

Kijk op www.rocthegame.nl voor meer informatie over het project.
Meer berichten