OBS de Cirkel op werkbezoek in Senegal

  •   keer gelezen   Onderwijs
UDEN - Twee mensen van OBS de Cirkel uit Uden-Zuid gaan van 30 oktober tot 7 november op werkbezoek bij de Tabancaschool in Adéane (Senegal). Het zijn Hanny van de Broek (ouderraadlid) en Marijke de Korte–Nieuwenstein. (groepsleerkracht en cultuurcoördinator). Zij nemen kinderwerkstukken en cadeautjes mee, foto’s van een dagje thuis in een gezin en op school.

[image=117686]

Zij gaan samen met vertegenwoordigers van de Stichting Hier & Daar. Die steunt in Senegal drie projecten: de Tabancaschool – Adéane, het peuterspeelzaalproject Keur Xaleij en de jongensvoetbalploeg FC Bodylife. Al jaren gaat er twee keer per jaar geld van de kinderen en ouders van OBS de Cirkel naar de Tabancaschool. Dit geld wordt ingezameld via de Cirkelrecorddag en de opbrengst van de kerstviering.
Ondertussen zijn er twee stenen lokalen gebouwd en worden er straks in Senegal afspraken gemaakt over het interieur. De Udense dames gaan regelen dat er tafels, stoelen en kasten voor de lokalen gemaakt gaan worden. Tevens kijken Hanny en Marijke hoe het is met het nieuwe peuterspeelzaalproject. De zeven Udense peuterspeelzalen hebben hier in juni 1300 euro met hun peuterschilderijen voor ingezameld.
Als zij terug zijn van hun reis, zullen zij op een leuke manier de kinderen en ouders op de hoogte brengen van al hun indrukken, ervaringen via foto’s en filmopnames. Op deze manier ervaren de Cirkelkinderen van dichtbij het leven van andere kinderen ver weg.
Meer berichten