Leerlingen van het UC vmbo aan het werk met hun eigen digitale device.
Leerlingen van het UC vmbo aan het werk met hun eigen digitale device.

Neem een kijkje op het Udens College tijdens de open dag

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | Het Udens College houdt een open dag op zaterdag 23 januari van 9.30 tot 13.30 uur op het vmbo aan het Kleinveld 25 en van 11.00 tot 15.00 uur op het havo/vwo aan de Schepenhoek 101.

Een aantal vmbo-leerlingen zijn dit schooljaar gestart met een eigen laptop (Bring Your Own Device, ofwel BYOD)."Maar we doen ook nog dingen op papier, bijvoorbeeld bij wiskunde", zegt leerling Sofie. "Daar moet je veel bij tekenen, dan is papier handiger." "Blended learning', heet dat in onderwijstaal. Dit schooljaar werkt een aantal klassen op het UC vmbo als proef met BYOD. Komend schooljaar wordt dit verder uitgebreid.
BYOD past in het nieuwe motto van het UC: Je Ziet Meer – ofwel: UC More! Docent Janine van den Elsen: "Leerlingen krijgen zo een breder – en leuker – aanbod. Als docent zie ik op mijn scherm, wat iedereen aan het doen is. En omdat er veel digitaal kan, houd ik meer tijd over om extra dingen te doen."
Het thema Je Ziet Meer komt ook terug in het aanbod van de vmbo themaklassen Art, Bob (sport en bewegen) en Tec en in de havo/vwo plus/klassen. Daar worden leerlingen in projecten uitgedaagd om veel verschillende vaardigheden in te zetten. Dit schooljaar hebben ze bijvoorbeeld een vakantiehuis ontworpen voor een nieuwe vakantiepark, onder begeleiding van een architect.

Het UC vmbo start komend schooljaar voor het eerst met dakpanklassen in de brugklas. Daarin krijgen alle leerlingen de kans om een stapje hoger te zetten. Maar alleen als ze dat aankunnen en willen. "De leerling blijft altijd ons vertrekpunt," zegt afdelingsdirecteur Jean-Louis van der Veen.

Meer berichten