Luuk Dopper. (archief)
Luuk Dopper. (archief)

Diefstal op het Udens College: "De veiligheid is in het geding"

Onderwijs 378 keer gelezen

UDEN | Het Udens College heeft last van diefstallen. "De veiligheid van leerlingen en het personeel is in het geding", schrijft de nieuwe sectordirecteur van het havo/vwo Luuk Dopper in een brief aan de ouders van de leerlingen.

Er zouden portemonnees, tassen en mobiele telefoons zijn gestolen. Vorige week heeft één van de conciërges een brandende schooltas in het toilet aangetroffen. "Dit raakt onze kernwaarden", aldus Dopper. "We nemen deze ontwikkeling daarom uitermate serieus en doen alle moeite om de daders te achterhalen. Daarover zijn we ook in contact met de politie", vervolgt hij.
Aan leerlingen wordt gevraagd om geen waardevolle spullen onbeheerd achter te laten en de kluisjes te gebruiken. Leerlingen kunnen verdachte zaken meteen melden via het Centraal Meldpunt Incidenten (http://www.udenscollege.nl) of bij de vertrouwenspersonen.
Luuk Dopper vraagt ook zijn collega's extra alert te zijn. "Geef ogen en oren goed de kost en treedt op wanneer dat nodig is." Daarnaast hoopt hij dat ouders thuis in gesprek gaan met hun kinderen. "Op deze wijze binden wij gezamenlijk de strijd aan met hetgeen we niet willen op onze school."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant