Sushirestaurant haalt binnen 36 uur 220.000 euro op met crowdfundig

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

UDEN | Hij had niet eens durven dromen dat het zo snel zou gaan. Afgelopen vrijdagmiddag begon bedrijfsleider Kay Tsar een crowdfunding om de laatste financiering voor zijn sushirestaurant compleet te maken. "Ik wist dat mensen enthousiast waren dat er een sushirestaurant naar Uden kwam, dat motiveerde me om mijn droom in Uden waar te gaan maken." Wat Kay niet voorzag is dat hij binnen een recordtijd van 36 uur het doelbedrag van 220.000 euro bij elkaar zou krijgen.


"We hebben de eerste dag alleen mensen uit Uden en omgeving de kans gegeven om te investeren. Dat zorgde al bijna voor de helft van het benodigde bedrag. Een dag later konden investeerders via de website HorecaCrowdfunding inschrijven. Het is fijn dat we het geld zo snel bij elkaar hebben, nu kunnen we pas écht beginnen aan de verbouwing."
Op dit moment staat het pand aan de Meester van Coothstraat (oude Aldi) al helemaal in de steigers. "Ik wil een moderne Japanse sfeer in het pand terug laten komen", vertelt Kay. Daarvoor moeten we het pand van top tot teen transformeren. We hebben bijvoorbeeld het dak al wat verlaagd voor een knusse sfeer. Ook zijn we op dit moment aan de slag met Udense ontwerpers om de muren compleet in Japanse sferen te dopen, maar wel met een modern tintje."

Sushichefs
"Uiteindelijk draait het natuurlijk om de sushi, die wordt van goede kwaliteit" gaat Kay verder. "Als ik zelf sushi eet wil ik dat het vers is. Ik ben dan ook trots dat ik sushichefs heb kunnen vinden met jarenlange ervaring. De openingsdatum maken we gauw bekend via onze Facebookpagina. We krijgen al dagelijks vragen of mensen al kunnen reserveren maar dan moeten we eerst een keuken plaatsen, dat is dan wel handig", lacht Kay.

Meer berichten