De plek waar de werkgroep Knarrenhof Uden woningen voor vijftigplussers wil realiseren
De plek waar de werkgroep Knarrenhof Uden woningen voor vijftigplussers wil realiseren

Vijf leden van bestuur Knarrenhof Uden stappen op, alleen voorzitter blijft

  •   keer gelezen   Opmerkelijk

UDEN | Vijf van de zes leden van het bestuur van Knarrenhof Uden hebben vorige maand deze vereniging de rug toegekeerd. Zij hebben dat gedaan omdat zij zich niet kunnen verenigen met de werkwijze en aanpak van zowel Knarrenhof Uden als van de Stichting Knarrenhof Nederland. Van het bestuur is nu alleen nog de voorzitter in functie.

De manier waarop de doelstellingen gerealiseerd kunnen worden is steeds meer onderwerp van discussie geworden binnen het aankomende bestuur. De verschillen van inzicht tussen voorzitter Ines Hoyng en de overige leden van het bestuur zijn zo hoog opgelopen, dat de vijf bestuursleden afscheid genomen hebben van Knarrenhof Uden.
Ex-secretaris Martin Vissers zegt hierover: "We konden het steeds vaker niet eens worden over de aanpak en het beleid van de vereniging. De visie van Knarrenhof bleef alleen maar gericht op de locatie waar nu nog de kazernes van brandweer en politie staan; terwijl we al lang wisten, dat dit heel erg moeilijk zou worden en ook heel erg lang zou gaan duren. Wij wilden ook graag andere locaties in beeld brengen. Afspraken waren ook lastig te maken of werden niet nagekomen. Dan houdt het een keertje op, nietwaar?"
Sinds ongeveer een half jaar is het bestuur van Knarrenhof Uden in een vernieuwde samenstelling actief bezig geweest om een of meerdere vernieuwende woningprojecten voor senioren in Uden te realiseren. Dit in samenwerking met Stichting Knarrenhof Nederland, de overkoepelende nationale organisatie en met woningcorporatie Area. Het laatste jaar hebben zich zo'n driehonderd belangstellenden gemeld.
Stichting Knarrenhof Nederland gaat zich nu beraden over hoe het nu verder moet in Uden met woonprojecten voor senioren.

Meer berichten