Online handelshuis met 10.000 klanten

  •   keer gelezen   Opmerkelijk
UDEN - Het is een soort online handelshuis met meer dan 10.000 potentiële klanten. De Facebookpagina 'Ik zoek / Ik heb Uden' gaat langzaam viral in de gemeente Uden en omstreken. "We hadden dit succes nooit verwacht", aldus Jessica Bevers oprichtster van de 'Uje'se marktplaats'.

[image=313546]

Een Facebookpagina waar allerlei dingen worden gekocht of verkocht is niets nieuws. Het fenomeen bestaat al jaren. Toch is het vrij bijzonder dat de pagina van Jessica ruim boven de 10.000 leden zit. "We hopen op het eind van jaar de 15.000 te halen. Het blijft maar groeien dus ik denk dat het haalbaar is", vertelt Jessica. De twintigjarige Jessica praat wanneer het gaat over het beheer van de pagina in meervoud. "Het succes is zo immens dat ik inmiddels vier andere beheerders heb aangesteld, naast ikzelf. De site moet toch onderhouden worden en gecontroleerd.”

[image=313545]

Huisdieren
Jessica verdient zelf niets en betaalde advertenties zijn niet welkom op de Facebookpagina. "We doen het volledig vrijwillig, het enige wat ik af en toe doe is reclame maken voor mijn kapsalon. Ik ben oprichter dus dat moet kunnen", vindt Jessica. Het digitale handelshuis werd opgericht in september 2013. Het idee ontstond na een niet bevredigend lidmaatschap bij een andere pagina. "Je moest daar verplicht een prijs bijzetten. Ik vind het handelen leuk", glimlacht Jessica. "Een hoop leden zijn het met me eens. Weer andere zijn specifiek opzoek naar iets en vragen daarnaar. Er worden ook oproepen geplaatst. Weggelopen huisdieren komen vaak voorbij."

[image=313544]

Grote mond
Het aanbod aan producten is waanzinnig. Van kleding tot huisdieren en van audio/videoartikelen tot zwembaden. "Het assortiment is wel redelijk seizoensgebonden. Ik verwacht veel kermisspulletjes de komende dagen." Tijdens het weekend is het topdrukte in het digitale handelshuis. "Vrijdagavond tot en met zondagavond is het volle bak", vertelt Jessica's vader Ronald Bevers. Hij is ook nauw betrokken bij het beheer van de pagina. "Ik ben zelfs ooit bedreigd. Een lid had constant een grote mond en die heb ik toen verwijderd. Vervolgens ging ze dreigen en wilde ze langskomen." Uiteindelijk liep het af met een sisser. "Ze heeft haar excuses aangeboden."

[image=313547]

Oplichters
Je komt de meest rare dingen tegen op Ik Zoek/Ik heb Uden. Paarden, kippen en cavia's, maar ook een verschrikkelijk smerige slaapbank. Er schuilt gevaar in dit soort praktijken. Oplichters en kopers met valse voorwendselen proberen hun slag te slaan. "Er kunnen gestolen spullen tussen zitten. Ik kan dat onmogelijk allemaal weten." De politie kijkt daarom met haar mee, weet ze. "Er is al eens iemand opgepakt. Een jongen verkocht neppe Nike Air Max en werd thuis opgehaald door de politie. Eigen schuld", vindt Jessica. Van medelijden lijkt weinig sprake. Er is nog iets bijzonders aan de pagina. Het heeft ook een sociale functie. "Het is voor sommigen echt een praatpaal. Die reageren overal op en gaan met elkaar in discussie. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan door de site", beweert Jessica. De eerste ruzie is er ook al geweest. Een kapotte babyfoon was de oorzaak. "De vrouw is teruggegaan en er is ruzie ontstaan. Wij staan daar buiten." Door de vele likes is Jessica langzamerhand een bekende Udense aan het worden. Van sterallures heeft ze geen last. "Je ziet mensen wel eens kijken en vragen 'ben jij die van Ik Zoek/Ik heb Uden', geen enkel probleem", besluit Jessica lachend.

De Facebookpagina Ik Zoek/Ik heb Uden is hier te bekijken: https://www.facebook.com/groups/266372200180192/?fref=ts

[image=313548]
Meer berichten