Vijftig keer naar de TT in Assen

  •   keer gelezen   Opmerkelijk
ASSEN | De 85e Dutch TT werd vorige week zaterdag op het TT Circuit Assen verreden. Op de hoofdtribune zat tussen alle andere toeschouwers Thijs Hendriks uit Uden. Niet zo heel bijzonder maar wel het feit dat Thijs voor de 50e maal bij de TT aanwezig was.

[image=312008]

“Ik was een jongetje van 12 of 13 jaar en kwam toen voor het eerst bij de Dutch TT in Assen. Ik was onder de indruk van al die Engelse motoren die meededen. Ik zat toen in het gras op het talud tussen Ramshoek en Kniebocht.”
Tegenwoordig gaat Thijs Hendriks met vier andere motorliefhebbers naar de TT. “Door de jaren heen heb ik de nodige veranderingen op het circuit maar ook in de motorsport mee gemaakt. Dat is niet meer te vergelijken, maar ik geniet er nog steeds van. Jaarlijks bestel ik vijf kaarten, twee van onze groep gaan met de trein en drie op de motor. Zelf ga ik op de motor, een gerestaureerde Honda CB 750 uit 1974. Een monteur van oudwereldkampioen Henk van Kessel uit Mill heeft die motor samen met mij opgebouwd.”
Thijs Hendriks is de TT nog lang niet zat. “Ik ben er nog lang niet flauw van. Volgend jaar ben ik er weer bij. Ook nu die op zondag wordt verreden.”
Meer berichten