’Maak een waterpretpark in je tuin’

  •   keer gelezen   Opmerkelijk
UDEN – “’Maak een waterpretpark in je tuin’, dat is de opdracht van onze kijkers”, vertelt Giel terwijl hij samen met Stefan en Thomas aan de Knokerdweg in Uden druk bezig is met de 100ste aflevering van StukTV. Zoals wel vaker maken de drie de opgave nóg wat spannender: “Wij vonden het leuk om het pretpark te maken als je moeder niet thuis is.”

[image=287683]

“Kunnen we er geen schuimbad van maken?”, stelt Thomas voor. Een goed idee, vindt Giel. Twee weken geleden in opdracht #98 was het immers niet gelukt om tijdens een nachtelijk tochtje met een heleboel afwasmiddel een tropisch zwemparadijs in een schuimbad om te zetten. Nu moet dat wel lukken, want er zit geen chloor in het water dat StukTV aanvoert.
Een heleboel water overigens. “21.000 liter water”, vertelt Giel en daarmee worden zeven waterspringkussens gevuld. “Alles opblazen, is echt ontzettend veel werk, dat hebben we echt onderschat, maar ik denk dat het wel een jongensdroom is om een waterpretpark in je eigen tuin te hebben.”
Zijn moeder Annemiek weet nog van niets, net als toen ze in opdracht #72 verrast werd met een dierentuin in de huiskamer. Giel lacht: “Ik denk niet dat ze gaat zwemmen, maar gaat rondlopen en zegt: ‘wat is dit nu weer voor streek?!’ Maar ja, we zijn met een nieuw seizoen van StukTV begonnen en de moeders zijn weer aan de beurt.”

‘Feelgood’
De moeders weten ondertussen wel dat ze te grazen genomen kunnen worden. De golfbaaneigenaar in opdracht #87 was minder blij met de overnachting van StukTV op zijn groene green. “Soms heb je wel het risico dat het uit de hand loopt. Maar dat is ook de kracht van het programma. We werken nooit met script. We beginnen en dan, dan kost dat af en toe een boete.”
Toch is het knuffelgehalte van de jongens groot en StukTV is daarom ook een ‘feelgood’-programma. “Als er iets fouts is dan doen we het bij onszelf. En als je een oud vrouwtje laat schrikken aan de deur omdat jij onder stroom staat, natuurlijk geef je haar dan een bosje bloemen, dat hoort er bij. Even als excuus, we hebben geen verkeerde bedoelingen.”

Roadtrippers
Het idee van StukTV komt van Giel. “Een keer op het terras bedacht tijdens het biertje drinken”, lacht hij. “Ik vond het leuk dat je geen controle kon hebben over een item dat je moet uitvoeren. En dan nu de honderdste aflevering. Dit is gewoon zo’n mooie mijlpaal. We zijn met zijn driëen een heel tof team en we zijn zo hard aan het werk met alles.”
StukTV heeft ondertussen bijna 400.000 abonnees die elke week de nieuwe aflevering bekijken. Ook de landelijke TV heeft de jongens ontdekt en ze in een programma gevangen. In het avontuurlijke Veronica-programma Roadtrippers nemen Giel, Stefan en Thomas het op tegen drie bekende Veronica-babes om in 20 dagen hemelsbreed zo ver mogelijk te reizen. De eerste uitzending van Roadtrippers is zaterdag 18 oktober te zien, toevallig de dag ook dat het StukTV Event in de Central Studio’s in Utrecht gehouden wordt. “Bezoekers kunnen dan zelf opdrachten uitvoeren zoals de ‘wipeout’-baan, we hebben een bioscoop, een meet & greet en ook een groot feest.”
Bang dat StukTV door de televisiewereld wordt ingekapseld, hoeven kijkers niet te zijn. Tijdens de opnamen voor Roadtrippers zorgden de jongens dat er bijvoorbeeld gewoon voor dat elke week een nieuwe opdracht online kwam. “You Tube én televisie is een prachtige combinatie dus met StukTV gaan we zeker door!”

Woensdag om 17.00 uur verschijnt opdracht #100 op You Tube en www.stuk.tv.

[image=287684]

[image=287685]

[image=287687]

[image=287686]
Meer berichten