'De prijzen zijn goed terecht gekomen'

  •   keer gelezen   Opmerkelijk
MIDDELAAR – De Miljoenenprijs van de Postcodeloterij is vrijdag gevallen in de Burchtstraat in Middelaar. Dertien huishoudens met de postcode 6587BE vielen in de prijzen. Grootverdiener was de bezitter van vier loten, die goed waren voor een totaalbedrag van 332.307 euro.

[image=259417]

In het winnende postcodegebied werd het bedrag van 1.620.000 euro verdeeld over twintig loten. Een lot met de juiste postcode werd beloond met een bedrag van 83.076 euro. De houders van deze loten waren vrijdagmiddag al verrast met een bezoek van Gaston Starreveld. De markante presentator was enkele weken eerder al in het Maasdorp geweest. Toen wonnen deelnemers uit de Arnold van Heumenstraat een geldbedrag.

[image=259415]

Op het moment dat het Postcodeloterijplein aan de rand van het dorp volliep met naar schatting 600 belangstellenden zaten de grootverdieners achter het podium aan de champagne. Tijdens de korte show werden zij aan het publiek gepresenteerd. Uit de interactie met het publiek bleek de sociale cohesie in het dorp. “De prijzen zijn goed terechtgekomen”, oordeelde een inwoonster, die op dat moment nog in spanning afwachtte wat haar lot zou opleveren.

[image=259416]

De winnaars vertelden verrast te zijn. “Ik stond nog in mijn blootje toen jullie aan de deur kwamen”, verklapte een dame van seniorenleeftijd. Een andere winnares had nog snel de kapster langs laten komen: “Ze liet wel weten dat het kniptarief verhoogd gaat worden”.
De winnaar van ruim 166.000 euro had al een bestemming voor de prijs. “We kopen een nieuwe slaapklamer”, klonk het nuchter. Warmond ten Haaf, die al vanaf 1995 met twee loten meespeelt, zei aangenaam verrast te zijn. “Ik denk dat er een nieuwe auto komt en verder weet ik het niet. We gaan voorlopig eerst genieten.”

[image=259414]

Na een optreden van Wolter Kroes en de verloting van vijf Postcodeloterij-fietsen maakte Gaston bekend wat de overige deelnemers met postcodecijfers 6587 zouden winnen. In het naar schatting 850 zielen tellende dorp waren nog 300 (!) loten in omloop. Deze de andere helft van de prijzenpot (1.620.000 euro) werd verdeeld over deze 300 loten. Dat betekende een mooi douceurtje van 5.375 euro per lot op. “Mooi meegenomen”, aldus een inwoner die al een bestemming wist, “vandaag is onze cv-ketel na 25 jaar trouwe dienst kapot gegaan.”

[image=259418]

Een verslag van de prijsuitreiking is op zondagavond om 20.25 uur te zien in het tv-programma ‘Eén tegen 100’ bij de NCRV op Nederland 1.
Meer berichten