Nieuwjaarsduik Mill en Gennep

  •   keer gelezen   Opmerkelijk
MILL/GENNEP – De nieuwjaarsduiken in Mill en Gennep genieten voortaan landelijke erkenning. De ijskoude start in het water van recreatieplas De Kuilen in Mill en in rivier de Niers in Gennep dragen voortaan het predikaat Unox Nieuwjaarsduik. Organisatoren van de beide evenementen maakten onlangs een proefduik in de Noordzee bij Scheveningen.

[image=161582]

Het predikaat Unox Nieuwjaarsduik is voorbehouden aan duiken die voldoen aan een aantal strenge criteria. Hierbij gaat het om toegankelijkheid, een flink aantal deelnemers, uitstraling en veiligheid. Voor alle deelnemers in Mill en Gennep is er een Unox wintermuts en vaantje en voor zowel duikers als publiek gratis erwtensoep, Glühwein en oliebollen.

De Kuilen
De Nieuwjaarsduik in Mill begint op zaterdag 1 januari om 14.00 uur. Deelname is gratis. De helden van de frisse duik ontvangen naast de Unox-gadgets een SAM-certificaat. Rondom de duik is het strandpaviljoen van de Kuilen open. Meer informatie op websites www.uitinmill.nl en www.uitinlangenboom.nl.

[image=161586]

Niersjaarsduik
In Gennep rekent de organisatie rekent ditmaal op honderd deelnemers. Onder de helden bevinden zich ook de vijf carnavalsprinsen uit de gemeente. Bombakkes-prins Alfred opent de rij om 14.11 uur. Voorinschrijven voor de duik in de Niers via www.niersjaarsduik.nl. De teller in Gennep stond maandagmiddag op dertig waaghalzen.

[image=161585]
Meer berichten