Een fragment van de bewakingsbeelden van de overval in Uden. (foto: Bureau Brabant)
Een fragment van de bewakingsbeelden van de overval in Uden. (foto: Bureau Brabant)

Politie vermoedt link tussen overval in Uden en ontvoering in Oss

  •   keer gelezen   Politie

UDEN | Bureau Brabant vraagt in een uitzending van maandag 16 maart hulp bij het oplossen van een woningoverval in Uden en een ontvoering in Oss. De politie heeft het vermoeden dat hier één dadergroep achter zit.

Op zondag 14 april 2019 vond er een woningoverval in Uden plaats. Drie mannen overvallen rond 23.00 uur een echtpaar. Zij zijn net thuis als er wordt aangebeld. Zodra de deur open gaat, proberen drie mannen met bivakmutsen naar binnen te stormen. De bewoner verzet zich hevig en probeert uit alle macht de drie mannen buiten te houden. Zijn vrouw komt op het tumult af en ook zij reageert meteen. Ze pakt een schoenenrek en begint hiermee te slaan richting daders. Uiteindelijk weet het echtpaar hun drie belagers naar buiten te werken en ze doen snel de deur dicht. De vrouw pakt meteen de telefoon en belt 112.

Ontvoering in Oss
Twee maanden eerder, op dinsdag 11 februari 2019, wordt op de Asterstraat een 19-jarige man van zijn fiets getrokken en een bestelbus in gesleurd. Hij moet op de laadvloer gaan liggen met zijn gezicht naar beneden. De rit duurt ongeveer een kwartier voordat hij weer uit de bus wordt gezet. Zijn pinpas en telefoon is hij kwijt. Hij heeft zijn pincode moeten afgeven. Later is er inderdaad geld van zijn rekening gehaald.

Daders
De politie denkt dat dit dezelfde daders zijn geweest en vraagt om mee te denken in deze twee onderzoeken. Een camera heeft waarschijnlijk de bestelbus gefilmd waar een fietser in Oss in werd meegenomen. Ook de overvallers in Uden staan op beeld. Heb je een vermoeden wie die daders kunnen zijn? Deel je informatie.

Uitzending
De uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant wordt nog ieder uur herhaald tot morgenmiddag 17.00 uur.

Meer berichten