Daders plofkraak gingen er op scooter vandoor, politie zoekt getuigen

  •   keer gelezen   Politie

UDEN | De politie is op zoek naar getuigen en andere informatie van de plofkraak in Uden die vannacht op de Rabobank aan de Promenade in Uden werd gepleegd. De politie vermoedt dat de daders twee mannen zijn.

Van hen is op dit moment geen bruikbaar signalement bekend, maar wel is er informatie over hun vluchtroute. Ze gingen er op een scooter vandoor, tussen de kerk en het oude parochiegebouw, in de richting van de Kerkstraat.

Explosie
De melding van de explosie kwam in de nacht van donderdag op vrijdag om 03.50 uur bij de politie binnen. Uit het eerste onderzoek kwam naar voren dat twee onbekende personen hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij hebben direct na de explosie een onbekend geldbedrag weten buit te maken en zijn er daarna op een scooter vandoor gegaan. De schade aan het pand is groot. Appartementen die boven het bankfiliaal liggen zijn ontruimd en bewoners hebben zelf onderdak gevonden en in een enkel geval is dat door de gemeente voor hen geregeld. Door de politie is ter plaatse meteen een onderzoek op gestart. Daarbij is onder andere technisch onderzoek gedaan, zijn getuigen gehoord en buurtonderzoek verricht en wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.

Getuigen
De politie is daarbij op zoek naar eventuele getuigen van de plofkraak of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te heeft. Ze vragen zich af of iemand de daders op deze vluchtroute heeft gezien, of dat iemand in de periode voorafgaand aan de plofkraak iets bijzonders is opgevallen in de omgeving van de Promenade. De politie sluit niet uit dat de daders een voorverkenning hebben gedaan. Ook hoopt de politie dat mensen bruikbare videobeelden willen delen voor het onderzoek. Daarnaast is alle andere informatie welkom.

Meer berichten