Op deze locaties werd meer dan 30 kilo synthetische drugs aangetroffen.
Op deze locaties werd meer dan 30 kilo synthetische drugs aangetroffen. (Foto: politie.nl)

Zeven verdachten uit onder meer Uden aangehouden voor drugsproductie

  •   keer gelezen   Politie

UDEN | De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid heeft gisteren zeven verdachten aangehouden in een al langer lopend rechercheonderzoek. Het gaat om mannen in de leeftijd van 23 tot 58 uit onder meer Uden. Bij zoekingen in woningen en bedrijven in Uden, Gemert, Tilburg, Kapel Avezaath en Schaijk werden verdovende middelen en een tabletteermachine aangetroffen. 

Al eerder nam de politie een grote hoeveelheid verdovende middelen in beslag. In Uden werd een opslaglocatie aangetroffen met bijna 8000 kilo caustic soda, meer dan 1500 liter fosfor- en mierenzuur en een paar duizend amfetaminepillen. Bij het pand in Uden stond ook een vrachtwagen met daarin 17000 liter aan chemicaliën en oplosmiddel. De politie kon op dat moment geen verdachten aanhouden. Op 27 maart werd in Waalwijk een tabletteerinrichting aangetroffen die meer dan 5000  xtc-pillen per uur kon draaien. Daarnaast werden ook verschillende stempels, kleurmiddel en cellulose aangetroffen. Goed voor honderdduizenden pillen.

Zoekingen
Na het aantreffen van deze goederen ging de politie verder met het onderzoek en kon dus gisteren zeven verdachten aanhouden. Het gaat hier om zeven mannen in de leeftijd van 23 tot 58 uit onder andere Uden en Tilburg. Zij werden gisterochtend aangehouden en ingesloten voor verhoor. Er werden zoekingen gedaan in woningen en bedrijven in Uden, Gemert, Tilburg, Kapel Avezaath en Schaijk. Op deze locaties werd meer dan 30 kilo synthetische drugs aangetroffen, een tabletteerinrichting, een blokkenpers en 45.000 euro.

Onderzoek
Het onderzoek werd gedaan door de Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid in samenwerking met de regionale eenheden Oost Nederland, Zeeland-West-Brabant en Oost Brabant.

Meer berichten