Doodgeschoten man in Uden is 53-jarige Tilburger, mannen uit Uden en Nijmegen aangehouden

  •   keer gelezen   Politie

UDEN | De man die gisteren bij een schietpartij aan de Batenburglaan om het leven kwam is een 53-jarige Tilburger. Kort na het incident werden een 30-jarige man uit Uden en een 47-jarige man uit Nijmegen aangehouden.

Rond 19.45 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan de Batenburglaan waarbij het slachtoffer op straat zou liggen. Een omstander verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Reanimatie door politieagenten en ambulanceverpleegkundigen mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen op straat.

Verdachten
Een eerste onderzoek leidde kort na het incident tot de aanhoudingen van twee verdachten. Een 47-jarige man uit Nijmegen werd in de directe omgeving van de plaats delict aangehouden. Een 30-jarige man uit Uden werd in zijn auto op de N277 in Venhorst aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek en hun rol in het incident dat heeft geleid tot de dood van de man wordt verder onderzocht. Beide verdachten zitten in beperkingen. Naar een derde verdachte is de politie nog steeds op zoek. Ook zijn betrokkenheid wordt verder onderzocht.

Onderzoek
Gisterenavond werd direct een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) opgestart. Vandaag gaat het onderzoek verder om erachter te komen wat er zich precies heeft afgespeeld. Onder leiding van een officier van justitie onderzoekt een rechercheteam de dood van de Tilburger. Naast het onderzoeken van de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, wordt ook gekeken naar zijn achtergronden en naar een mogelijk motief. Op dit moment is het volgens de politie nog te vroeg om iets te zeggen over de aanleiding van de schietincident.

Meer berichten