Aanhoudingen in onderzoek naar pillenfabriek in Nistelrode

  •   keer gelezen   Politie

NISTELRODE | Op de Grote Heide in Nistelrode werd in juni een pillenfabriek opgerold, waarbij onder andere MDMA en een tabletteermachine werden gevonden. Vandaag hield de recherche in dit onderzoek twee verdachten aan.

De twee mannen van 21 en 25 jaar, allebei afkomstig uit Vlijmen, werden maandag in de vroege ochtend thuis aangehouden. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij het aangetroffen drugslab en hun namen kwamen in de lopende onderzoek naar boven. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en zit vast. Het rechercheteam deed onderzoek in de woningen van de beide mannen. Maar ook een bedrijfsloods in Den Bosch werd ten behoeve van het onderzoek doorzocht. Bij deze doorzoekingen werden meerdere druggerelateerde goederen aangetroffen en in beslag genomen.

Tabletteermachine
De instap in het pand aan de Grote Heide in Nistelrode stond destijds onder leiding van het Maasland Interventie Team (MIT); een team waarin verschillende partners samenwerken en dat zich richt op de aanpak van ingewikkelde handhavings- en ondermijningsproblematiek in Bernheze en Oss. Het doel was een bestuurlijke controle, met name gericht op zaken als bouw, milieu- en brandvergunningen. De politie ging mee als de sterke arm, maar tijdens de controle werd een tabletteermachine aangetroffen, waarna door de politie een uitgebreid onderzoek opgestart op de locatie. Er werd in totaal ruim 100 kilo MDMA, de werkzame stof in XTC, gevonden. Een deel daarvan was reeds verwerkt in gedrukte pillen. In de loods waar de tabletteermachine stond was tijdens de instap een 52-jarige man uit Vlijmen aanwezig die werd aangehouden. De man zit nog steeds vast.

Meer berichten