Landerd gaat deelnemen aan 'Cultuureducatie met Kwaliteit'

  •   keer gelezen   Politiek

LANDERD | De gemeente Landerd gaat deelnemen aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Dit is een programma van het Rijk in nauwe samenwerking met de Provincie Noord Brabant en Brabantse gemeenten om de kwaliteit van cultuuronderwijs op basisscholen te stimuleren.

De basisscholen ontvangen jaarlijks € 11,64 per leerling voor cultuuronderwijs. Schoolbesturen zijn vrij om zelf te beslissen waaraan ze dit geld uitgeven. Zij kunnen het geld bijvoorbeeld ook aan andere zaken besteden. Door deel te nemen aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit zijn scholen verplicht om dit bedrag ook daadwerkelijk aan cultuuronderwijs te besteden. De gemeente draagt € 0,50 per inwoner bij en het Rijk verdubbelt deze bijdrage. Met deelname aan deze regeling verwacht de gemeente dat gaandeweg méér activiteiten van betere kwaliteit op scholen zullen plaatsvinden.

Cultuuronderwijs
Wethouder Jonkergouw: "Ik vind het erg belangrijk dat er aandacht is voor goed cultuuronderwijs op basisscholen. Deelname aan deze regeling zorgt voor een duurzame samenwerking tussen de school en lokale culturele instellingen. Daarnaast komen meer kinderen in aanraking met cultuur en worden gestimuleerd om ook in hun vrije tijd hiermee bezig te zijn. Voor kinderen (4 t/m 17 jaar) waarvan hun ouders een laag inkomen hebben, heeft de gemeente Landerd het Jeugdcultuurfonds, waarmee ook zij deel kunnen nemen aan culturele activiteiten.'' Binnen de gemeente Landerd gaan basisschool de Regenboog, basisschool Den Omgang en openbare basisschool De Wizzert met ingang van het schooljaar 2017/2018 deelnemen aan dit programma.

Meer berichten