Oud-Udenaar Rob Jetten definitief op de Kamerlijst van D66

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN | Oud-Udenaar Rob Jetten staat op plaats 12 van de kandidatenlijst waarmee D66 deel gaat nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Met deze plek maakt hij een goede kans om in het parlement te komen. De lijst voor de verkiezingen is afgelopen week definitief vastgesteld door de leden van de sociaal-liberale partij.

Rob Jetten (1987) is geboren in Veghel en opgegroeid in Uden waar hij jarenlang voetbalde bij UDI'19 en naar school ging op De Bitswijk en het Udens College (locatie Kruisheren). Zijn ouders en grootouders wonen nog altijd in Uden. Op zijn achttiende verhuisde Jetten voor een studie Bestuurskunde naar Nijmegen waar hij al vrij snel politiek actief werd. Eerst als landelijk voorzitter van de Jonge Democraten en sinds 2010 als fractievoorzitter van D66 in de Nijmeegse gemeenteraad.

Met plaats 12 is Jetten een van de hoogste nieuwkomers op de lijst van D66. Jetten brengt naast zijn lokale politieke ervaring ook kennis mee op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en stedelijke ontwikkeling. De laatste jaren werkte hij als regiomanager bij ProRail en was in die hoedanigheid in het noorden en oosten van het land betrokken bij grote infra- en bouwprojecten.

Meer berichten