Burgemeester Hellegers in kerstsferen

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester is Henk Hellegers al in de kerststemming. Hij was aanwezig bij de opening van Uden on ice en gaf een toespraak tijdens de kerstlunch op het gemeentehuis.

"Je kan wel merken dat de Kerst eraan komt! Afgelopen vrijdag was er een kerstviering voor oud-medewerkers op het gemeentehuis. Daarnaast was er ook een kerstlunch waar ik natuurlijk de aanwezigen heb toegesproken met een mooie kerstboodschap."

"'s Avonds gingen we nog even door in de winterse sferen, want toen was ik namens het gemeentebestuur aanwezig bij de opening van Uden on ice. Ook daar heb ik een woordje gedaan om de organisatie, maar ook zeker de sponsoren en de vrijwilligers te bedanken. Het is dit jaar de vijftiende keer dat Uden on ice wordt gehouden en dat is natuurlijk een prestatie van formaat. Het is een hele mooi attractie voor Uden met een hele professionele uitstraling. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen plezier beleven aan dit evenement."

"Donderdagavond was de laatste raadsvergadering van het jaar, maar zeker niet de minste. Met slechts één stem verschil is er voor het plan om een foodcourt naast het ziekenhuis te bouwen gestemd. Het heeft de gemoederen natuurlijk ontzettend bezig gehouden, maar Uden kan nu vooruit. De plannen zullen niet voor het einde van 2017 gerealiseerd zijn. Tegenstanders kunnen namelijk nog bezwaar maken en naar de Raad van Staten stappen. Maar wat telt, de gemeente Uden kan vooruit."

"Daarnaast ben ik deze week bezig geweest met de voorbereidingen van een werkbezoek van de Commissaris van de Koning op 8 maart 2017. We willen graag een thema hanteren, bijvoorbeeld duurzaamheid. Aan de hand daarvan willen we de Commissaris laten zien wat voor mooi initiatieven Uden in huis heeft."

"Ook heb ik overleg gehad met de politie over de jaarwisseling. De afgelopen jaren is de jaarwisseling relatief rustig verlopen. Dat komt omdat we erg inzetten op patrouilles die vuurwerk controleren. Ook dit jaar hebben we er vertrouwen in dat het goed gaat verlopen."

"Met de politie heb ik ook het probleem van verwarde personen op straat besproken. Door bezuinigingen in de psychiatrie komt dit steeds vaker voor. We hebben gesproken over hoe we hiermee omgaan en hoe we mensen op een goede manier kunnen doorsturen naar behandelaren. Daarnaast is het ook belangrijk om goed af te stemmen wie wanneer ik actie komt."

"De aankomende week staan er weer heel veel kerstactiviteiten op het programma. Ik wens alle lezers van het Udens Weekblad alvast hele fijne feestdagen!"

Meer berichten