Maashorst Vooruit, Progressief Landerd, RPP en VVD eens over coalitieprogramma

  •   keer gelezen   Politiek

LANDERD | Maashorst Vooruit, Progressief Landerd, RPP Landerd en VVD Landerd zijn het inhoudelijk eens over het coalitieprogramma voor de periode 2018-2022. De lijsttrekkers van de vier partijen hebben het akkoord vanochtend in het gemeentehuis in Zeeland ondertekend.

Het coalitieprogramma heeft als titel 'Krachtige kernen in de Maashorst'.  Hierin zijn de belangrijkste thema's die de coalitie gaat oppakken benoemd. "De kern van dit coalitieprogramma is onze eigen kracht en identiteit verder uitbouwen en onderbrengen in een nieuwe Maashorstgemeente. Vanuit onze krachtige kernen en vanuit de kracht van de gemeenschap toewerken naar een nieuwe Maashorstgemeente. Speciale aandacht hebben we voor samen werken met een 'ja mits' houding, dus oplossingsgericht, klimaatadaptatie (onze omgeving aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering), leefbaarheid en duurzaamheid. Deze thema's lopen als een rode draad door dit coalitieakkoord."

Het college wordt gevormd door de wethouders Ben Brands (MV), Moritz Böhmer (PL) en Hans Vereijken (RPP). De wethouders worden op donderdag 17 mei tijdens een extra raadsvergadering geïnstalleerd.

Meer berichten