Logo kliknieuws.nl/uden
Albert van de Koolwijk. (Foto: Ad van de Graaf)
Albert van de Koolwijk. (Foto: Ad van de Graaf)

Albert van de Koolwijk: 'water is van iedereen, geniet en gebruik het verantwoord'

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN/VEGHEL | Er zijn op woensdag 20 maart weer landelijke verkiezingen voor het Waterschap en de Provinciale Staten. De waterschapsverkiezingen zijn belangrijker dan veel inwoners denken. De gekozen bestuursleden beslissen mede waar belastinggeld aan wordt besteed. De keuzes die zij maken hebben rechtstreeks betrekking op het watermilieu in uw directe woon- en leefomgeving.

Eén van de partijen op de kieslijst is de Algemene Waterschapspartij (AWP niet politiek wel deskundig). Geen partij uit de landelijke politiek. "Omdat wij vinden dat 'droge voeten' en 'schoon water' niet kunnen worden overgelaten aan politici die vele belangen vertegenwoordigen. Het bestuur van het waterschap is verantwoordelijk voor een veilige, gezonde en plezierige leefomgeving. De AWP niet politiek wel deskundig komt op voor mensen die voor slimme en pragmatische oplossingen bedenken voor waterveiligheid, -beheer, -natuur en -zuivering. De partij wil in het waterschapsbestuur resultaat voor de inwoners bereiken. Ze kijkt vooruit en ziet het als haar plicht om ook voor onze kinderen te zorgen. Want zij hebben ook recht op een veilige, gezonde en betaalbare leefomgeving", meldt de partij in een persbericht.

Albert van de Koolwijk
Als lokale kandidaat voor deze regio is gekozen voor Udenaar Albert van de Koolwijk die in zijn loopbaan ruime ervaring opdeed in waterdisciplines. Als voormalig docent bij HAS Den Bosch heeft hij chemie, milieuproceskunde en schone technologie gedoceerd. Een van zijn taken was om studenten op te leiden, die naast het signaleren van problemen, oplossingen kunnen bedenken en deze praktijk kunnen uitvoeren. Dit zijn nu onder meer waardevolle medewerkers van waterschappen. Zijn passie ligt op het gebied van zuiveren van afvalwater, het terugwinnen en hergebruik van grond- en hulpstoffen en hernieuwbare energie. Via diverse studies heeft Van de Koolwijk kennis ontwikkeld over beekdalsystemen, om naast voldoende en gezond water iedereen te laten genieten van de ontwikkelde natuur. 

Meer berichten