Logo kliknieuws.nl/uden

SP'er Maarten Everling stopt als raadslid

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN | Maarten Everling, raadslid voor de SP, heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden in de Udense gemeenteraad.

Het valt hem zwaar, omdat hij niet graag stopt met dingen waar hij graag mee bezig ben en al helemaal niet wanneer hij er daar een grote verantwoordelijkheid bij voelt. En dat laatste is precies de reden waarom hij vindt te moeten stoppen.
Het raadslid-zijn is een klus met een grote verantwoordelijkheid. Het kost veel tijd en energie om daar een goede invulling aan te geven. Niet alleen in de raad zelf, maar juist ook daarbuiten. De straat op, naar de mensen toe. Niet óver ze praten, maar mét. En daar wringt voor hem dan ook de schoen: hij kan daar niet de tijd en energie in steken die hij er in zou willen steken. Hij kan niet het raadslid zijn dat hij zou willen zijn.

Gezin
Daarnaast heeft Maarten nog een andere grote verantwoordelijkheid: die voor zijn gezin. Hij wil er voor hen zijn. De tijd kunnen nemen om van elkaar te genieten, of te steunen wanneer het minder gaat. Door alles wat Maarten doet, vindt hij dat hij ze te kort doet. Hij kiest er daarom voor om meer tijd vrij te maken voor zijn gezin.
Everling blijft actief in de politiek, als fractievoorzitter van de SP in de provinciale staten, maar ook voor de SP in Uden.
Everling zal vervangen worden door Ton Segers. Ton zat in de periode 2014-2018 namens de SP in de gemeenteraad.

Meer berichten