Udens College doet mee aan BNNVARA’s scholieren-debatcompetitie

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN | Het Udens College is één van de zestien Noord-Brabantse deelnemers van BNNVARA’s scholieren-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Hierin wordt het beste debat- en speechtalent van Nederland gezocht. Middelbare scholen uit alle provincies dingen mee om een plek in de tv-finale op NPO 2 op zondagavond 9 mei. De voorrondes in Noord-Brabant vinden plaats op donderdag 4 maart vanaf 13.00 uur.

De voorronde vindt plaats via een online programma en is te volgen via Zoom. Iedere deelnemende school vaardigt twee kandidaten af voor de speechwedstrijd van Op weg naar Het Lagerhuis. Ook vindt er een debat plaats met Statenleden over de impact van de coronacrisis op jongeren. De voorronde van Noord-Brabant zal worden geopend door de commissaris van de Koning.

Het ontstaan van Op weg naar het Lagerhuis
De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 zo populaire VARA-programma ‘Het Lagerhuis’. De jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant en Erasmus+. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

Meer berichten