<p>V.l.n.r.: Cock de Jong, Marloes van Gils, Monique Kapp&eacute; en Toni Visschers.&nbsp;</p>

V.l.n.r.: Cock de Jong, Marloes van Gils, Monique Kappé en Toni Visschers. 

Cock de Jong lijsttrekker van PRO bij gemeenteraadsverkiezingen

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN | Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in november heeft de nieuwe partij PRO de kandidatenlijst vastgesteld. Lijsttrekker is Cock de Jong uit Uden. Daarna volgen Monique Kappé (Odiliapeel) op twee, Toni Visschers (Schaijk) op drie en Marloes van Gils (Uden) op vier.

PRO is ontstaan vanuit een initiatief van leden van D66, PvdA en Progressief Landerd en heeft inwonerparticipatie en bestuurlijke vernieuwing hoog in het vaandel staan. De partij wil dan ook nieuwe, ook digitale, initiatieven ontplooien op het gebied van inwonerparticipatie.

Leden en kandidaten van PRO zijn afkomstig uit de verschillende kernen van de nieuwe gemeente Maashorst. “We hebben straks dan wel één nieuwe gemeente, maar ook nog steeds zes unieke dorpen met ieder een eigen identiteit”, zegt Cock de Jong. “De leefbaarheid in de verschillende kernen vraagt dan ook om een sterke dorps-, wijk- en buurtgerichte aanpak. Of we nu praten over wonen, veiligheid, gezondheid of de aanpak van de energietransitie. ”In haar programma geeft PRO ook aan een zogenaamd ‘Positief Jeugdbeleid’ te willen gaan voeren. “Doorontwikkeling van basis- en specialistische zorg is onontbeerlijk”, zo stelt men, “maar met alleen zorg bieden zijn we er nog niet”. PRO wil daarom doorontwikkelen naar wat men noemt een ‘Integrale Ontwikkelaanpak’, waarin een stimulerende, niet-formele leeromgeving met oog voor talentontwikkeling van de jeugd centraal staat. Op het gebied van woningbouw pleit de partij voor meer betaalbare huur- en koopwoningen voor jong en oud en de ontwikkeling van nieuwe woonvormen met aandacht voor innovatie en collectiviteit.

Meer berichten