Politiek debat gemeente Maashorst i.o. door samenwerkende ouderenbonden

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN | In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing, ter gelegenheid van de samenvoeging van de gemeenten Uden en Landerd op 22, 23 en 24 november, houden de samenwerkende ouderenbonden van beide gemeenten een debatmiddag. De middag wordt gehouden in Eigen Herd in Uden op woensdag 3 november met inloop vanaf 13.30 uur, start om 14.00 uur en einde 16.00 uur.

Behalve de L.S.V. (lokale seniorenverenigingen) Uden, bestaande uit de ouderenbonden van Uden, Volkel en Odiliapeel, participeert ook de Kring KBO Landerd. Hoewel met belangstelling de visies worden gevolgd over alle onderwerpen waarover een toekomstige gemeenteraad kan beslissen, zullen de senioren in de diverse dorpen toch vooral benieuwd zijn naar het ouderenbeleid, specifiek gericht op wonen en zorg. Het zijn ook deze thema’s waarover de deelnemende politieke partijen aan de tand worden gevoeld. Van de dertien deelnemende partijen aan de verkiezingen, heeft het merendeel zich aangemeld om deel te nemen aan het debat.

Bijwonen
Er zijn 31 zetels in de raadzaal te verdelen. Aan hand van stellingen kunnen de partijen hun meningen en plannen uit de doeken doen. Wellicht helpt het de toehoorders om mede daardoor te komen tot een keuze voor hun stem aan een politieke partij. Het debat is dus bij te wonen. Een QR-code is verplicht. De presentatie is in handen van Paula van Hout, bekend van diverse media.

Meer berichten