<p>Burgemeester Hellegers en burgemeester Bakermans brengen hun stem uit.</p>

Burgemeester Hellegers en burgemeester Bakermans brengen hun stem uit.

(Foto: Henk Lunenburg)

Herindelingsverkiezingen gemeente Maashorst: wat moet ik weten?

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN | Op 1 januari gaan de gemeente Uden en gemeente Landerd samen verder als gemeente Maashorst. Vandaag kun je nog tot 21.00 uur je stem uitbrengen bij de stemlocaties. Bekijk hieronder wat je moet weten voor deze verkiezingen. Houd ook zeker ons liveblog bij!

Stemmers zijn verplicht om in het stemlokaal een mondkapje te dragen. Je hebt geen coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig, maar je wordt wel geacht zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden in het stembureau. De gemeente heeft de stemlokalen zo ingericht dat het mogelijk is voor kiezers om onderling afstand te houden. Bij de ingang van het stemlokaal is er handdesinfectie beschikbaar.

Stemwijzer
Weet jij nog niet waar je op gaat stemmen of heb je twijfels? Voor de herindelingsverkiezingen voor gemeente Maashorst is er in samenwerking met ProDemos een stemwijzer ontwikkeld. Aan de hand van dertig stellingen kunnen kiezers de standpunten van de dertien politieke partijen met elkaar vergelijken. Misschien wordt hiermee je keuze makkelijker.

Druktemeter
Voor deze verkiezingen wordt er gebruik gemaakt van de druktemeter. Via www.maashorst/waargajijstemmen.nl kan iedereen zien hoe druk het is bij de verschillende stembureaus en daar de keuze voor het stembureau op afstemmen.

Tellen van de stemmen
Het tellen van de stemmen start vandaag om 21.00 uur, meteen na het sluiten van het stembureaus. Deze telling vindt plaats in de stembureaus zelf en is openbaar.

Verkiezingsuitslagenavond
Vanavond zijn vanaf 21.00 uur de uitslagen live te volgen via het kanaal van DTV (Ziggo41 of KPN399) en Landerd TV (Ziggo44 of via KPN1330). Ieder half uur schakelen zij over naar de Raadzaal in Uden waar de voorzitter van het centraal stembureau, burgemeester Henk Hellegers de uitslagen per stembureau presenteert. De voorlopige uitslag wordt aan het eind van de avond (verwachting rond 00.00 uur) gepubliceerd en is ook via deze liveblog te volgen!

Meer berichten