Van Lankvelt lijsttrekker CDA Uden

  •   keer gelezen   Politiek
UDEN - De Algemene Ledenvergadering van het CDA Uden heeft maandag Franko van Lankvelt uit Odiliapeel unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014.

[image=261392]

In een reactie stelt Van Lankvelt in 2009 aan een politiek avontuur begonnen te zijn. "Toen voelde dat in ieder geval zo. De afgelopen vier jaar zijn bewogen politieke jaren geweest. In de Udense gemeenteraad en uiteraard ook binnen onze partij. Waar wij na de verkiezingen van 2010 door de burgers van Uden zijn gekozen tot de tweede partij van Uden startten wij hoopvol in de coalitie. Inmiddels is wel bekend dat dit in 2011 alsnog heeft geleid tot een zelfgekozen rol in de oppositie." Volgens de lijsttrekker is het CDA de laatste jaren als oppositiepartij gegroeid. De doelstelling voor 2014 is echter om weer mee te gaan besturen en deel uit te maken van de coalitie. "Besturen vanuit een groot draagvlak onder de Udens bevolking, dus niet de tweede partij van Uden zijn maar de eerste willen worden", aldus Van Lankvelt.
Franko van Lankvelt is sinds 2010 namens het CDA actief in de Udense gemeenteraad en lid van de commissie REO (Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling). Tevens is hij lid van de adviesraad Ruimtelijke Ordening en Milieu van de CDA Statenfractie van Noord Brabant en van het Agro-Expertisenetwerk van CDA landelijk.
Meer berichten