Logo kliknieuws.nl/uden

SP op de bres voor kinderen met autisme

  •   14 keer gelezen   Politiek

UDEN | De Udense fractie van de SP heeft het College van B & W vragen gesteld over het verminderen van specialistische hulp aan kinderen met autisme. Tegen de afspraken in zou de gemeente Uden bezuinigen op de hulp. De gemeente heeft tot 15 januari de tijd om te reageren.

De SP geeft aan een melding te hebben ontvangen over het fors verminderen van geïndiceerde specialistische hulp voor kinderen met autisme. 'Het betreft ten minste 10 Udense kinderen waarbij het aantal uren vanaf half november tot aan 2016 vanwege het beperkte gemeentelijke budget behoorlijk ingeperkt wordt', stelt SP-fractievoorzitter Spencer Zeegers in de schriftelijke inleiding op de vragen.

Ontkenning
'Wij hebben meermalen aan de portefeuillehouder Jeugd de vraag gesteld of er bezuinigd zou worden op de specialistische hulp. Telkens weer kwam hij met een krachtige ontkenning, zoals laatst nog tijdens een informatieavond over de drie transities. "Wij bezuinigen echt niet op de specialistische hulp", was zijn reactie. Nu gebeurt dat dus toch en de betreffende kinderen en hun ouders worden daardoor acuut gedupeerd, mogelijk ook met lange-termijnschade'.

Vragen
De SP wil van burgemeester en wethouders weten of het College op de hoogte is van deze situatie en wat het eventueel voor actie onderneemt om de inperking ongedaan te maken. Ook wil het weten of er nog meer gevallen bekend zijn waarbij door te krappe gemeentelijke budgetten kinderen niet de zorg krijgen waar ze op basis van een indicatie recht op hebben. Tot slot wil de SP weten of deze kinderen en hun ouders alsnog per direct de budgetten voor deze noodzakelijk zorg ontvangen.

 

Meer berichten