Rugbyclub Octopus speelt ook op het sportpark.
Rugbyclub Octopus speelt ook op het sportpark.

D66 wil een oplossing voor de problemen op sportpark

  •   keer gelezen   Politiek

UDEN - De fractie van D66 wil dat de problemen op het sportpark Moleneind in Uden opgelost worden. Ze hebben schriftelijk vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

D66 wil dat de gemeente gaat onderzoeken wat een een goede oplossing zou zijn voor het sportpark. De aanleiding is een artikel in het Brabants Dagblaad waarin de voetbalclub FC de Rak klaagt over de slechte omstandigheden.

De ledenaantal van de voetbalclub is in dertien jaar tijd gegroeid van 35 tot 530. Hierdoor zij een tekort aan wedstrijd- en trainingsvelden zijn ontstaan. Daardoor worden vaak trainingen en wedstrijden afgelast. Het gegroeide aantal leden zou ook zorgen voor parkeerproblemen in de wijk Moleneind-Groenewoud. Ook vindt D66 de verkaveling van het sportpark niet logisch. "Het rugbyveld en de hondenuitlaatplaats liggen bijvoorbeeld tussen het hoofdveld en de trainingsvelden in. Geen ideale situatie", aldus D66.

In de schriftelijke vragen vraagt D66 of de gemeente de parkeerproblemen in de wijk wil onderzoeken en aanpakken. Daarna moet er volgens de partij een oplossing gezocht worden voor de drie sportclubs die het openbare sportpark samen delen.

Meer berichten