Van Duren (uiterst rechts op de foto) verhuist naar Ravenstein en moet zijn zetel noodgedwongen opgeven.
Van Duren (uiterst rechts op de foto) verhuist naar Ravenstein en moet zijn zetel noodgedwongen opgeven.

Theo van Duren (VHL) verlaat gemeenteraad Landerd

  •   keer gelezen   Politiek

LANDERD | Theo van Duren verlaat de Landerdse gemeenteraad. De mede-oprichter van Vereniging Herindelen Landerd (VHL) verhuist van Reek naar Ravenstein, en moet zijn raadszetel dus noodgedwongen opgeven. Het is nog onbekend wie Van Duren gaat opvolgen.

Het vertrek uit de raad betekent overigens geen afscheid van VHL. "Hij treedt tot het verenigingsbestuur toe als voorzitter, een taak die tot dan toe met verve door Ties Coolen werd vervuld", laat de partij weten. "Het idee om Theo van Duren voorzitter te maken komt van Coolen zelf. Hij vindt het niets meer dan logisch dat er voor de oprichter van VHL een prominente rol is weggelegd. Aangezien de vereniging een scheiding heeft tussen achterban en fractie zat Theo van Duren gedurende zijn raadslidmaatschap niet in het bestuur. Nu hij uit de gemeenteraad verdwijnt, is een terugkeer in het bestuur logisch."

Bewegingsvrijheid fractie
De keuze om geen dubbele functies te hebben binnen VHL is gemaakt om de fractie bewegingsvrijheid te geven, laat VHL weten: "Bestuur en achterban controleren of de herindelingsgedachte voldoende wordt nageleefd. Het is nu mede aan Theo van Duren om hier op enige afstand op toe te zien. In zijn geval vanuit het Maasland, terwijl de gemeente zich opmaakt voor de Maashorst."

Theun Laurant
In juli stopte Theun Laurant als gemeenteraadslid, omdat hij het niet meer kon combineren met zijn baan. Hij werd opgevolgd door Frans van den Hoogen.

Meer berichten